Az Ön szép bőréért dolgozunk!

Hogyan érheti ezt el?

Mi segítünk Önnek.

Kérem jelentkezzen konzultációra, kezelésre!

Pikkelysömör

Alapvetően két fajtája van: az allergiás kontakt ekcéma és az irritatív kontakt ekcéma. Az allergiás ekcéma úgy alakul ki, hogy sokszor találkozva valamilyen anyaggal, a szervezet védekezőrendszere (immunrendszere) egyre erősebben “védekezik” ellene. Egy idő után már egészen minimális anyagmennyiség felszívódása a bőrön keresztül is erős gyulladást, viszketést válthat ki. Az irritatív ekcéma úgy jön létre, hogy valamilyen károsító anyaggal találkozik a bőr (leggyakrabban a kéz bőre). Ezek tehát közvetlenül károsítják a bőrt, nem az immunrendszer túlműködése okozza a tüneteket. Ilyen anyagok lehetnek savak, lúgok, erős detergensek (a tisztítószerekben, mosószerekben). Más elnevezések: Kontakt dermatitisz, contact dermatitis, kontakt bőrgyulladás.

Akné, pattanásos bőr


Akné, más néven pattanás. A felnőtt nők kb. 30 százalékának megkeseríti az életét. Akné akkor keletkezik, amikor a faggyúmirigy kivezető nyílása elzáródik, benne a baktérium felszaporodik, és elindul a gyulladásos folyamat.

Külsőleg és belsőleg egyaránt!

KA_felsziniiszap

A gyógyító alpesi iszap Közép Európa legjobb gyógyiszap készletéből származik, melyet
2 méter mélyről nyernek, malomban őrölnek és vízzel hígítva a felhasználási célnak megfelelően palackoznak. A gyógyító alpesi iszap különféle gyógynövényekből, gyógyfüvekből, gyümölcsökből, magokból, fákból és levelekből keletkezett végtermék, melyek 20-25 000 évvel ezelőtt süllyedtek el az állóvizekben. Az évezredes biokémiai átalakulási folyamat során, – melyet levegőtől elzártan baktériumok hajtanak végre világosbarna massza (iszap) keletkezik, melyet emberi és állati gyógyításra használhatunk fel.
A gyógyító alpesi iszap összesen több mint 350 különféle gyógynövény hatóanyagát tartalmazza.
Szerves anyagok: huminsav, illóolajok, telített és telítetlen zsírsavak. Szervetlen anyagok: mészsav, klór. Nyomelemek: króm, titán, vanádium, réz, bór. Antibiotikus hatású anyagok. Hormonok.
Ezek a hatóanyagok együttesen eredményezik a gyógyító alpesi iszap kitűnő hatását.
Ezt a gyógyító alpesi iszapot különféle termékké dolgozzák fel és különböző formában használjuk.
Például a kozmetikában, maszk formájában, az akné kezelésére.
A gyógyító alpesi iszap, különböző gyógynövénykrémekben kerül alkalmazásra, amelyet főként reumatikus panaszok esetén lehet használni, de kiváló hatású égési sérülések, rándulások, ízületi bántalmak esetén is.
További termékként a gyógyító alpesi iszapot vízzel dolgozzák fel ivókúra céljára, amelyet méregtelenítésre, savtalanításra, használunk megfelelő gyógynövény kivonatokkal együtt. Javasoljuk továbbá reuma és köszvény esetében, valamint máj, epe, veseműködési zavarok esetén is. Gyomor és bélpanaszok, menstruációs, hormonzavarok, vagy klimax esetén is javallt a használatuk megfelelő adagolásban.
A gyógyító alpesi iszap használatos iszapfürdőkhöz akár otthoni kezelésre bőrproblémákra, mint pikkelysömör/akne, reumatikus panaszokban, utókezelésre balesetek, műtétek követően. A gyógy- és rehabilitációs központok közül számos helyen alkalmazzák.
A meleg iszappakolás mozgásszervi panaszokban kiváló, gyulladásos területen hidegen is alkalmazható.
A termékek alkalmazásához mindig kérje szakember tanácsát!